Kultura: Nejčtenější články v roce 2018

  1. Kapela Hillsong Worship získala prestižní cenu Grammy

Worshipová kapela Hillsong získala v New Yorku svou první cenu Grammy za píseň What A Beautiful Name.

2. Justin Bieber děkuje Ježíši. že slaví svátek Díkuvzdáni jako ženatý muž

Los Angeles – Justin Bieber poděkoval Ježíši za to, že mu pomohl orientovat se v komplikovaném světě vztahů, když oslavil své první díkůvzdání jako ženatý muž.

3. Do amerických kin přichází film „Pavel, Kristův apoštol“

NASHVILLE – Hollywoodský herec Jim Caviezel se připravuje na premiéru nového filmu „Pavel, Kristův apoštol“ a říká, že se cítí povolán k tomu, aby dělal křesťanské filmy a sdílel tak lásku Ježíše Krista.

4. Velký objev – Naše cesta do katolické církve (recenze)

 Zpráva o vstupu manželů Ekmanových do katolické církve způsobila svého času pořádný rozruch. Kritikové bouřliváckého charismatického vůdce se pošklebovali a označovali jeho krok jako porážku či prohru. Příznivci a následovníci slavného pastora švédského sboru Slovo života byli zmateni, znejistěni a zahanbováni posměvačným osočováním. Někteří představitelé sborů, které se odvolávaly na Ekmanovo učení či kazatelskou a misijní službu Slova života, se od jeho kroku distancovali. Chápal to ale málokdo.

5. Dan Drápal: Co vám o Marxovi neřekli

V těchto dnech vychází kniha Marx a satan rumunského luteránského biskupa Richarda Wurmbranda. Biskup Wurmbrand byl dlouhá léta vězněn a mučen v rumunském komunistickém žaláři, než byl doslova „vykoupen“ norskými křesťany (v šedesátých letech minulého století). Mně se už v roce 1968 dostala do rukou jeho kniha Mučen pro Krista a podnítila mě k tomu, abych v létě 1969 se svým přítelem Janem Kozlíkem vyhledal v Sibiu (něm. Hermannstadt) lidi, kteří jej znali, a ověřil si jeho příběh.

6. Teolog a kazatel Flek napsal parafrázi bible z dnešních dnů

Praha – Převyprávěnou bibli, kdy se Ježíš nenarodí v Betlémě, ale v Berouně, místo pastýřů jsou popeláři a místo farizejů faráři, napsal evangelický teolog, kazatel a překladatel bible Alexandr Flek. Knihu s názvem Parabible publikoval na sociálních sítích, ohlasy ho přiměly vydat ji i v tištěné podobě. Před několika lety stál za novým překladem bible, která se jako Bible 21 stala bestsellerem, v Parabibli převyprávěl části z původních textů a zasadil je do současných reálií.

7. George Bush osobně požádal Michaela W. Smitha, aby na jeho pohřbu zpíval píseň Přátelé

Washington – Účastníci pohřbu Georgea H. W. Bushe byli svědky písně od M. W. Smithe, kterého o to požádal osobně zesnulý prezident.

8. Michael W. Smith promluvil o nervovém zhroucení, ze kterého ho vyvedl Ježíš

Známý americký hudebník Michael W. Smith, který zazářil v novém filmu Beautifully Broken, promluvil o kritických momentech svého života. Hovořil nervovém zhroucení i o tom, jak se téměř setkal se smrtí.

9. Darlene Zschechová podrobně popisuje obtížné období ve svém životě poté, co opustila Hillsong a bojovala proti rakovině

Sydney – Australská zpěvačka Darlene Zschechová, která napsala více než 100 křesťanských písní včetně Shout to the Lord, popisuje ve své nové knize podrobnosti o těžkých zápasech života.

10. Poláky rozděluje film o hříšných duchovních, láme divácké rekordy

Varšava – Polskou společnost v posledních dnech ostře rozděluje debata o novém filmu Kler (Klérus), který láme divácké rekordy. Zatímco část Poláků vidí ve fiktivním snímku o hříšných duchovních obraz temné stránky katolické církve udržující si v zemi velký vliv, jiní včetně některých politiků vládní konzervativní strany Právo a spravedlnost jej považují za skandální.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Rádi byste nám pomohli pokračovat v této misi a měli tak možnost se na ní spolu s námi podílet?

 

-mn-  Foto: Grammy Awards

 

 

 

 

 

 

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář