Modlitba za domov letos připomene důležité hodnoty

 

Již po jedenácté se sejdou zástupci křesťanských církví, aby se u příležitosti výročí založení Československé republiky 28. října modlili za náš domov. Tradiční akce Modlitba za domov, kterou organizuje Ekumenická rada církví v ČR, přinese řadu kulturních i duchovních akcí, které se letos odvíjejí od motta ročníku, kterým je biblický citát „Všechno tvořím nové.“ Pod tímto heslem se Modlitba za domov pokusí otevřít diskuzi o tom, jaké hodnoty jsou pro naši dnešní společnost podstatné a na čem by nám mělo záležet.

Modlitba za domov bude zahájena společným modlitebním setkáním v 9:30 v chrámu Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Následně se program přesune do několika okolních kostelů a modliteben. V Husově sboru CČSH na Vinohradech (Dykova 1) proběhne od 10:30 koncert Dvořákových Biblických písní v podání Husitských pěvců s lektorským výkladem na texty žalmů v podání biblisty Jiřího Beneše. Od 12:45 pak naváže varhanní koncert.

Reklama

 

Ve 2. sboru ČCE na Žižkově (Čajkovského 10) proběhne od 10:30 setkání a panelová diskuze s hosty z ekumeny o formách duchovní obnovy a křesťanské spirituality. Účast potvrdili např. Pavel Černý, emeritní předseda Církve bratrské a Ekumenické rady církví, nebo Petr Jan Vinš, generální sekretář Ekumenické rady církví.

V kostele knížete Václava CČSH Na Zderaze (Resslova 6) proběhne od 10:30 diskuze o budoucnosti a hodnotách Evropy, které se bude účastnit mimo jiné prof. Maxmilián Kašparů, arm. gen. Jiří Šedivý, nebo pražský biskup CČSH David Tonzar.

Ve Sboru bez hranic Apoštolské církve (Korunní 30) bude prostor pro setkávání rodin s dětmi, výstava prací z dětské výtvarné soutěže na téma Na čem mi záleží a od 13:00 pak slavnostní vyhlášení vítězů této soutěže.

Vyvrcholením celého programu pak bude komponovaný duchovní program s koncertem skupiny HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica, který se bude konat od 15:00 v chrámu Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad a bude přenášen Českou Televizí. Hosty programu budou Daniel Fajfr, emeritní předseda Ekumenické rady církví a František Radkovský, emeritní biskup plzeňský římskokatolické církve, architekt Josef Pleskot, hudebník Jiří Pavlica, psychiatr a kněz Maxmilián Kašparů a vojenský kaplan Miloslav Kloubek.

 

Tisková zpráva, foto: Církev československá husitská 

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář