Křesťanskému páru byla kvůli náboženskému přesvědčení zamítnuta žádost o pěstounství

Organizace zaměřující se na lidská práva viní kanadskou vládní adopční agenturu z diskriminace křesťanského páru, který měl zájem o pěstounství.

The Justice Centre for Constitutional Freedoms požaduje konec „náboženské diskriminace“. V dopise, jehož veřejné znění zkracuje jména poškozeného páru na „A.“ a „L.“, tvrdí, že žádost o pěstounství bylo zamítnuto „ne kvůli nedostatečné způsobilosti, ale pouze kvůli předsudkům a zaujatosti vůči náboženskému přesvědčení páru“.

Podle autorů dopisu dvojice podala žádost v listopadu 2017. Na přelomu dubna a května loňského roku absolvovala setkání se sociálním pracovníkem, který se páru ptal, zda „stále ještě věří v zastaralé biblické pasáže“ a zda považují homosexualitu za hřích. Jeden z páru totiž slouží jako pastor.

V říjnu dvojice obdržela zamítnutí žádosti. „Politika našeho úřadu není v souladu s vašimi hodnotami a přesvědčeními,“ zdůvodnila agentura rozhodnutí. The Justice Centre for Constitutional Freedoms nyní požaduje znovuotevření případu a nové zpracování žádosti.

Loni organizace vyhrála případ evangelikálního páru z Alberty, kterému bylo řečeno, že nemůže adoptovat dítě, protože nesouhlasí se stejnopohlavními sňatky. Právník John Carpay ve svém prohlášení v květnu uvedl, že je rozhodnutím soudu nadšený. „Právní bitva nezmenšila jejich touhu adoptovat dítě,“ podotkl. „Vláda při hledání párů se zájmem o adopci nemá právo kohokoliv diskriminovat na základě náboženství,“ uvedl Carpay pro the Canadian Press. „Nemůžete říct, že se někdo nemůže stát adoptivním rodičem, protože je muslimem, židem či evangelikálním křesťanem,“ dodal.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Rádi byste nám pomohli pokračovat v této misi a měli tak možnost se na ní spolu s námi podílet?

 

Kristýna Gillíková Zdroj: Christian Today  Foto:  Wikimedia Commons, ilustrační

Tags: ,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář