Izraelské hráčky lacrossu koupily sportovní boty keňským soupeřkám, jež byly na mistrovství světa v nevýhodě

ONTARIO – Smysl pro sport a fair play prokázalo družstvo izraelských hráček lacrossu minulý týden na světovém šampionátu v kanadském Ontariu. Když se izraelské sportovkyně ve skupině do 19 let utkaly dne 6. srpna v kanadském Peterborough se svými soupeřkami z Keni, zjistily, že mají oproti nim výhodu. Keňanky totiž neměly standardní obuv pro tento druh sportu, ale běžné tenisky.

Nohy se jim smekaly po deštěm navlhlém trávníku, a tak nebylo divu, že Izraelky proti nim vyhrály 13:4. „Všechny boty s podešví se špunty, které si objednaly a nechaly zaslat do Kanady, přišly ve špatných velikostech,“ sdělila Ashlee Aitkenová, zástupkyně keňského týmu v Kanadě. Izraelky se tak proto diskrétně dotázaly trenérky týmu na velikost obuvi všech keňských hráček, domluvily se svými rodiči na financování projektu, a v místním obchodě svým soupeřkám boty zakoupily.

Na další den přivedla keňská trenérka svůj tým, aby se podíval na zápas mezi Izraelem a Belgií. Záminkou bylo, že keňské dívky budou tak na budoucí hru s Belgičankami lépe připraveny. Po skončení utkání Izraelky předaly keňským sportovkyním svůj dárek.

Video, které někdo mobilem zaznamenal, bylo umístěno na twitterovém účtu Keňské lacrossové asociace. Když poté Keňa hrála proti Belgii, dosáhla vítězství 16:9 bodů. Později se opakoval zápas s Izraelem, kde Izrael znovu vyhrál. Tentokrát však v poměru 11:10.

 

Zdroj: Ztis.cz  Datum: 19. srpna 2019  Foto: Twitter – keňský lacrossový tým

Tags: ,,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář