Kanye West má v neděli vystoupit v největším americkém sboru

Houston – Kanye West se tuto neděli připojí k pastorovi amerického megasboru Joelu Osteenovi v Lakewoodchurch v Houstonu, což je momentálně největší kongregace v USA.

Portál TMZ News informuje, že West bude mít asi 30 minutovou konverzaci s Osteenem během hlavní bohoslužby. Osteen po Westovi chce, aby jeho sbor, který navštěvuje kolem 45 000 lidí a na obrazovkách ho sleduje kolem 10 milionů lidí po celé Americe, slyšel, jak Kanye konvertoval ke křesťanství

Zpěvák a populární pastor měli podle zveřejněných informací mít v poslední době čilou konverzaci, protože West se na veřejnosti začal vyjadřovat o své nově nalezené víře v Boha.

V posledních měsících Kanye West a jeho tým pravidelně pořádají po různých sborech populární nedělní shromáždění, které obsahuje hudební vystoupení a modlitby.

Westovo první album vydané po konverzi ke křesťanství s názvem Ježíš je král, brzy po uvedení ovládlo žebříčky populární hudby.

Joel Osteen v Lakewood Church

Podle Sermon Central je sbor Lakewood s návštěvností 43 tisíc lidí nejnavštěvovanějším sborem v USA. Druhým v pořadí je další texaský sbor z Houstonu – Second Baptist Church s návštěvností 23 600 věřících.

Milníkem služby Joela Osteena a dalším svědectvím v mnoha jeho kázáních se stalo získání bývalé haly basketbalového klubu Houston Rockets. Osteen a jeho tým musel přesvědčit většinu městské rady svými argumenty a plány pro schválení prodeje. Joel vzpomíná, jak během procesu rozhodování spolu s manželkou chodívali kolem budovy a s vírou vyznávali, že jim budova patří. To se navzdory silné opozici ze strany některých členů rady stalo v roce 2003 skutečností. Sbor však musel vynaložit desítky milionů dolarů na rekonstrukci budovy. V roce 2005 byl sbor slavnostně otevřen.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Rádi byste nám pomohli pokračovat v této misi a měli tak možnost se na ní spolu s námi. 

 

-mn-  Datum: 15. listopadu 2019  Foto: Wikimedia Commons – Kanyer West 

Tags: ,,,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář