Za oběti a pozůstalé střelby v Ostravě se bude sloužit mše

Ostrava – Pomocný biskup ostravsko-opavské diecéze Martin David bude ve středu sloužit mši za oběti a pozůstalé po dnešní střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava. Mše bude v nemocniční kapli od 16:00. Novináře o tom dnes informoval mluvčí diecéze Pavel Siuda. Po střelbě zůstalo šest mrtvých, další tři lidé jsou zraněni, přičemž stav jednoho z nich je kritický.

V ostravské nemocnici střílel dvaačtyřicetiletý muž z Opavska, střelba trvala několik sekund. Pachatel zbraň nedržel legálně. Před dopadením spáchal sebevraždu.

 

 

Podle serveru iRozhlas měl útok spáchat stavební technik Ctirad V. Totožnost údajného střelce Deníku N potvrdil i ředitel společnosti, kde Ctirad V. pracoval.„Nějak se mu to v hlavě pomotalo,“ řekl redakci ředitel s tím, tento zaměstnanec nikdy nebyl agresivní.

 

 

 

Kardinál Duka k tragédii uvedl, že se modlí za oběti a rodinu a vyzval k předcházení podobným tragédiím.

„Modlím se za oběti střelby v Ostravě a za jejich rodiny! Udělejme ve společnosti vše pro to, aby se taková neštěstí neopakovala! Děkuji všem, kteří pomáhají.“

Prezident Miloš Zeman vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým po obětech dnešní střelby v ostravské nemocnici. Poděkoval příslušníkům bezpečnostních složek, lékařům a všem, kteří pomáhají. Na twitteru to uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Jsem v této chvíli v modlitbě spojen se všemi oběťmi a jejich rodinami, které tato nešťastná událost zasáhla, a chci vyprošovat pro všechny dar útěchy a světlo naděje do dalších dní,“ uvedl biskup František Václav Lobkowicz. Představitelé církve vyzvali věřící k modlitbě za oběti střelby a pozůstalé.

Mše za oběti a pozůstalé bude v nemocniční kapli ve středu od 16:00. Sloužit ji bude pomocný biskup ostravsko-opavské diecéze Martin David.

 

-red-  ČTK Datum: 10. prosince 2019  Foto: Wikipedie – Areál FNO v Ostravě-Porubě

Tags: ,,,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář