Desítky tisíc Íránců přicházejí ke Kristu přes satelitní vysílaní

Teherán – Íránci jsou zklamáni islámem a hledají odpovědi na smysl života. V tradičním státním náboženství nacházejí odpovědi stále méně, a proto se obracejí ke křesťanství. Mnoho jich podle vlastního svědectví mívá sny a vize o zářícím muži oblečeném v bílém rouchu.

Pro mnohé to může být překvapením, ale křesťanství v Íránské islámské republice roste rychleji než v kterékoli jiné zemi na světě. Desítky tisíc příslušníků tohoto převážně muslimského národa opouštějí svoji víru a obracejí se k Ježíši Kristu.

Mike Ansari, prezident organizace Heart4Iran, sdílel řadu neuvěřitelných příběhů muslimů, kteří přijali křesťanskou víru. Mnozí se setkávají s Ježíšem Kristem ve snu, ve vidění, a mnoho dalších přes křesťanskou televizi.

Heart4Iran Ministries je mezinárodní organizace s cílem sloužit v Íránu se zvěstí evangelia. Mike Ansari říká, že politické nepokoje vytvářejí jedinečnou příležitost ke sdílení Kristovy lásky.

Po téměř 40 letech islámského režimu si mnoho Íránců uvědomuje, že islám není schopen odpovědět na každodenní životní otázky se kterými se vypořádávají občané. Země čelí množství krizí, od drogových závislostí po deprese, sebevraždy až po obchodování s lidmi.

„V Íránu pracuje Bůh,“ prohlásil Ansari. „Ježíš buduje svou církev, Duch svatý mění životy a evangelium se šíří po celé zemi,“ tvrdí.

Mohabat TV spadá pod organizaci Heart4Iran. V roce 2006 se Mohabat TV stala prvním 24hodinovým satelitním televizním kanálem, který začal vysílat křesťanské programy pro Írán. Dnes je jedním ze čtyř satelitních televizních kanálů, které do této země nepřetržitě vysílají křesťanské programy.

„Křesťanské satelitní televizní vysílání má v Íránu zásadní význam pro úspěšnost hnutí domácích podzemních sborů,“ uvedl Ansari. „Podle World mission je podzemní církev v Íránu jedním z nejrychleji rostoucích křesťanských hnutí na světě,“ řekl Ansari.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

-red-  Datum: 1. března 2020  Foto: Facebook – screenshot CBN News

Tags: ,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář