Petr Jašek pro CBN: Bůh je svrchovaný i uprostřed utrpení. Zažil jsem to na vlastní kůži

Petr Jašek z organizace Hlas mučedníků se vyjádřil v rozhovoru pro americkou křesťanskou televizi CBN v rámci programu Christian Wordl News o situaci pronásledovaných křesťanů během pandemie koronaviru.

Podle informací, které shromáždila Open Doors, mají křesťané potíže se získáním pomoci od státu a šíří se fámy, že jsou zdrojem šíření viru. Organizace popsala situaci jako „závažnou“. Vysvětlila, že například v místech, kde šíření viru již snížilo přísun potravin, to drasticky ovlivnilo hlavně křesťanskou menšinu.

„Nejsem překvapen složitou situaci křesťanů v Pákistánů,“ řekl Jašek a připomněl, že věřící patří v zemi k menšině a jsou na okraji zájmu vlády ve složité situaci.

Dotaz směřoval také na útoky v Nigérii, o kterých v novinách pravidelně informujeme. Na věřící útočí islámští radikálové z Boko Haram nebo také pastevci Fulani. „Militanti zaútočili na vesnici blízko města Jos. Zabíjeli tamní obyvatele, včetně dětí, novorozenců a těhotných žen,“ uvedl.

Podle jednoho z místních pastorů, s kterým je Jašek v kontaktu, více křesťanů bylo zabito, než by podlehli viru Covid-19.

V rozhovoru se český humanitární pracovník dotkl také vlastní zkušenosti s Boží prací ve svém vlastním životě, kdy ho Bůh ochránil během jeho pobytu v súdánském vězení.

Open Doors varuje, že koronavirus je zneužíván proti křesťanům

V situaci, kdy jsou mnozí křesťané uzavřeni doma, je podle Jaška důležité, jak ten čas využijí. „Je jenom na nás, jestli budeme poslouchat pořád dokola jenom negativní zprávy z televize, nebo se budeme modlit a číst Boží slovo.“ Přiznal se, že ve vězení si uvědomil důležitost modlitby a v tom čase také udělal rozhodnutí, že pokud se dostane na svobodu, bude povzbuzovat lidi k modlitbám.

Petr Jašek byl propuštěn ze súdánského vězení v únoru 2017, kam přinesl humanitární pomoc pro místní křesťanskou komunitu. Organizace Hlas mučedníků vznikla s cílem upozorňovat na situaci pronásledovaných křesťanů. Spolupracuje také s místními církvemi, aby mohly prakticky i duchovně pomáhat věřícím.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

 

-red-  Datum: 11. května 2020  Foto: screenshot CBN News – Petr Jašek

Tags: ,,,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář