XcamP 2021 nejen online, ale také naživo

Máme velkou radost, že v letošním roce budeme mít možnost se osobně setkat na křesťanském multižánrovém festivalu XcamP, který se bude konat v termínu od 17.7.2021 do 23.7.2021 a místem konání je již tradičně středisko Karmel v krásné vesnici Smilovice u Třince.

Festival je určen především pro mladé lidi ve věku 13-20 let a z důvodu epidemiologické situace se letošního programu mohou účastnit pouze předem registrovaní účastníci, kteří mají možnost se ubytovat ve stanovém městečku nebo mohou denně na festival dojíždět. Každý rok se počet stálých účastníků pohybuje okolo 300 přihlášených.

Registrovaní účastníci ostatních věkových skupin se mohou programu účastnit za předem stanovených podmínek denně jako dojíždějící a pro neregistrované zájemce je možnost program sledovat online prostřednictvím YouTube kanálu XcamPtv. Na festivalu se tedy s dojíždějícími účastníky sejde denně přibližně 1000 přítomných.

Téma letošního festivalu reflektuje dobu, ve které se nacházíme, a proto má název „Život z víry a život s viry“. S viry, kterými jsme neustále obklopeni, se musíme „sžít“ (promořit), zatímco v duchovním životě víry každého člověka je život s „duchovními viry“ neslučitelný a nese jistou duchovní smrt, a proto se chceme nad tímto tématem letos zamýšlet.

Jako každý rok tak i letos se mohou všichni účastníci těšit na bohatý program, který je naplněn nejen semináři, workshopy, ale také sportovními aktivitami. Mezi řečníky dopoledních seminářů uvidíme například Czesława Bassaru z Polska, Štěpána Ruckého z Oldřichovic, Jana Fojcika z Návsí nebo Aleše Hejlka z Českých Budějovic a budou se probírat zajímavá témata jako je hnutí New Age, jak najít partnera na celý život, inteligentní uspořádání v přírodě a mnoho dalších.

Dále je připraveno 12 rozmanitých workshopů jako je Bible journaling, Art workshop, Objevování křesťanství, Moderní krasopsaní nebo je možnost si v rámci workshopů vyrobit náramek, placku nebo nákupní tašku s vlastním motivem.

Každý podvečer zazní jasná zvěst Božího slova a evangelistou letošního ročníku je pastor sboru SCEAV Třinec Michal Klus.

 Skvělý program celého festivalu bude doplňovat doprovodná skupina XcamPu a můžeme se těšit také na koncert polské skupiny XY Uwielbienie.

Veškeré informace týkající se festivalu najdete na www.xcamp.cz, kde bude možnost najít podrobný rozpis programu, odkaz na jednotlivé semináře, fotogalerie a také záznamy z minulých let. 

Jsme vděční Bohu, že máme možnost se letos sejít osobně a prožít požehnaný čas u Božího slova, ve společenství Božího lidu a Vás všechny srdečně zveme, abyste se přidali k nám!

Eliška Grygová, foto M. Svoboda

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář