Hřbitovy v Hradci Králové o Dušičkách rozšíří otevírací dobu, MHD posílí

Hradec Králové – Město Hradec Králové prodlouží v době Dušiček od 28. října do 2. listopadu otevírací dobu na šesti městských hřbitovech o tři hodiny do 20:00. Současně Dopravní podnik města Hradce Králové posílí dopravu na dva největší hřbitovy ve městě v Kuklenách a v Malšovicích. Městská policie bude mít na hřbitovech a v jejich okolí zvýšený dohled. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.

Dopravní podnik na lince číslo 3 do Kuklen nasadí v pátek, v sobotu a v neděli kloubová vozidla. Linka číslo 9 do Malšovic bude v pátek až v neděli a ve středu 2. listopadu na Den památky zesnulých v době od 08:00 do 19:00 zajíždět všemi spoji až na zastávku Lesní hřbitov. I na této lince budou jezdit jen kloubové vozy.

Obvyklá otevírací doba na hradeckých hřbitovech je od 1. října do konce března od 08:00 do 17:00, o dušičkových dnech budou hřbitovy zavírat ve 20:00. V úterý 1.listopadu bude také mimořádně otevřena kancelář správy hřbitovů v Kuklenách, a to od 08:00 do 12:00. Běžnou otevírací dobu má kancelář v pondělí a ve středu od 08:00 do 16:30 s hodinovou polední pauzou.

Strážníci budou především usměrňovat dopravu a parkování u hřbitovů, dohlédnou na veřejný pořádek a dodržování hřbitovního řádu. „Mnohdy za volant usednou i sváteční řidiči, kteří mohou mít problém s hustým provozem a orientací. Chtěli bychom požádat řidiče o zvýšenou ohleduplnost a trpělivost,“ uvedla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Lidé by si podle ní neměli nechávat v autech u hřbitovů cennosti, které by mohly přilákat zloděje.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

Autor: ČTK Datum: 24. října 2022 Foto: Wikimedia Commons – ilustrační

Tags: ,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář