Průzkum: Češi nechtějí manželství osob stejného pohlaví

Praha – Poslanecká sněmovna projednává zákon povolující sňatek osobám stejného pohlaví. Návrh zákona předložila poslankyně Radka Marxová z hnutí ANO.

Podle průzkumu zveřejněném televizí Prima, manželství chtějí občané ČR většinově ponechat pouze pro svazek muže a ženy, informuje Echo24. Pro návrh zákona budou hlasovat Piráti. Naopak lidovci a SPD uvedli, že zákon nepodpoří. Předkladatelé v čele s Markem Výborným z KDU – ČSL dali do sněmovny vlastní návrh zákona, který by ústavně chránil manželství muže a ženy.

Volnou ruku při hlasování o předloženém zákonu daly svým poslancům strany ČSSD, ODS či TOP 09. Návrh zákona se na půdě sněmovny může ukázat nejdříve příští týden, ale přepokladá se, že debata se protáhne do ledna 2019.

Evangelický farář Martin Arden pro iDNES.cz k tomuto tématu řekl: „Neexistuje jediný rozumný argument, který by byl proti manželství dvou lidí bez ohledu na jejich pohlaví. Kdo bude mít argumenty proti vám, je ten, kdo má strach z neznámého.“

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Rádi byste nám pomohli pokračovat v této misi a měli tak možnost se na ní spolu s námi podílet?

 

-mn-  Foto:  YouTube, Radka Maxová 

1 Komentář

  1. „Neexistuje jediný rozumný argument, který by byl proti manželství dvou lidí bez ohledu na jejich pohlaví. Kdo bude mít argumenty proti vám, je ten, kdo má strach z neznámého.“ Osobně jsem přesvědčen, že se pan farář velice mýlí. Vždyť co nám říká Písmo? Neměli bychom tak podléhat tlaku světa, vždyť nejsme ze světa, jsme-li Kristovi. Jak svatý Pavel ve svých listech mluví proti tomu, aby spolu byli muži, jako muž se ženou, tak i ve Starém Zákoně je několik míst, které se o této problematice vyjadřují naprosto jasně. A sama přirozenost pohlavních orgánů mi připadá zřejmá, vždyť jen spojení muže a ženy může tvořit jedno tělo. Dva muži nebo dvě ženy jedno tělo prostě nevytvoří…

    Odpověď

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář