Nedaleko Johannesburgu zahynulo v řece 14 lidí při náboženském rituálu

Johannesburg – Nedaleko Johannesburgu zahynulo v noci z pátku na sobotu 14 lidí, kteří se účastnili náboženského rituálu. S odvoláním na novou bilanci jihoafrických záchranných služeb o tom v neděli večer informovala agentura AFP. Oběti smetla přívalová povodeň způsobená silnými bouřkami, po dalších lidech záchranáři stále pátrají.

„Bylo objeveno dalších pět těl, takže bilance stoupla z devíti na 14 mrtvých,“ uvedl dnes večer mluvčí záchranných složek. „Naděje, že by pohřešovaní mohli být nalezeni živí, slábne,“ dodal.

SOUVISEJÍCÍ Nigerijská policie oznámila vysvobození 77 lidí, kteří čekali příchod Krista

Očitý svědek vypověděl stanici BBC, že na břehu i kamenech v říčce Jukskei severně od Johannesburgu stálo kolem 30 věřících, když se přivalila voda a smetla je. Pastor provádějící křest se zachránil, když se na poslední chvíli chytil větve sklánějící se nad řekou.

Týmy policistů, hasičů i vodních záchranářů dnes pokračovaly v pátrání dále po proudu řeky, napsal na twitteru mluvčí Robert Mulaudzi, který příspěvek doplnil videem, na kterém záchranáři pátrají v nyní už klidné a mělké řece.

Jeden z účastníků křtu Victor Ncube řekl místní televizi eNCA, že se mu z řeky podařilo vytáhnout pět lidí, které voda nesla více než 100 metrů.

Přívalové povodně jsou v oblasti Johannesburgu v období dešťů běžné.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

Autor: ČTK Datum: 4. prosince 2022 Foto: Wikimedia Commons – ilustrační

Tags: ,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář